Siber Tehdit Yönetimi

Organizasyonlar siber olaylara müdahale etmeye, normal operasyon süreçlerini en kısa sürede geri yüklemeye, şirket varlıklarını ve şirketin itibarını korumaya hazırlıklı olmalıdır. Bu amaçla siber güvenlik yönetimi için gereken Siber Risk Değerlendirme Yönergeleri hazırlanmalıdır. Değerlendirmelerde ana hatları belirlenen en önemli unsurlar korunmalı ve güvenlik prosedürleri oluşturulmalı, müdahale için plan hazırlanmalıdır.

Bu plan eksiksiz bir siber güvenlik programını oluşturmak için gereken süreçleri ve teknolojileri kapsamalıdır.

Siber Risk Değerlendirme yönergesi 3 bölümden meydana gelir;

1.    Kuruluşunuzun koruması gerektiren en değerli bilgilerini tanımlamayın,

2. Bu bilgilerin güvenliğini engelleyecek her türlü tehdidi ve riskleri belirleyin,

3. Bu bilgilerin kaybolması veya 3.şahısların eline geçmesi durumunda kuruluşunuzun uğrayacağı zararın neler olacağını belirleyin.

Bu siber risk değerlendirmesine uygun olacak şekilde, siber riskinizi azaltmak için bir plan geliştirin ve uygulayın.

Sürekli gelişen bir alan olan siber güvenlik uygulamaları, saldırganlar tarafından gerçekleştirilen ve giderek daha karmaşık hale gelen saldırılara uyum sağlayacak şekilde güncellenmelidir. Bu sebeple bilgi teknolojilerinin temelini doğru öğrenmek her zamankinden çok daha önemli ve zorunlu hale gelmiştir.

Doğru ve eksiksiz hazırlanmış siber güvenlik önlemlerini, eğitimli ve temel siber güvenlik önlemlerini bilen çalışanlarla uygun hale getirmek, organizasyonun hassas verilerinin korunması için gerekli en kuvvetli savunmayı sağlar.