Uzaktan çalışma süreçlerinin artması, temel iş süreçlerinin bilişim teknolojileriyle sürdürülür hale gelmesi sistemlerin siber saldırılara karşı oldukça hassas hale gelmesine neden olmuştur. Gerçek zamanlı güvelik takibi farklı güvenlik çözümleri kullanarak otomatik hale getirilen, sürekli takip ve izleme olarak tanımlanır. Bu sayede siber tehditlere, hatalı güvenlik yapılandırmalarına ve güvenlik açıklarına karşı gerçek zamanlı ve anlık önlemler alınabilir.
Gerçek zamanlı güvenlik takibi çözümleri, kuruluşlara güvenlik açıklarını ve siber saldırıları göstermek için ihtiyaç duydukları izlenebilirliği sağlar. Gerçek zamanlı güvenlik takibi sayesinde Bilgi Teknolojileri uzmanlarının tehditlere proaktif ve hızlı bir şekilde yanıt vermesine yardımcı olmak için anlık izlenebilirlik sağlanabilir.
Doğru güvenlik izleme çözümleri, şirketlerin yanlış güvenlik yapılandırmalarının ve güvenlik açıklarının tespitini sağlar. Bu sayede oluşturulan analitik raporlarla eksiksiz bilgi güvenliği işleyişi sağlanmış olur.
Bilgi güvenliği sistemleri, bilgisayar ağını oluşturan fiziki altyapısıyla uyumlu olmalıdır. Altyapıyı oluşturan cihazlar cihaz türüne, işletim sistemine, update ve upgrade bilgilerine, kullanıcı bilgilerine göre belirlenir. Bu sayede yetkisiz ve riskli cihazların getirdiği siber tehditler tespit edilir ve engellenebilir
Her boyuttaki organizasyonun sürekli büyüyen tehdit ortamında verilerini ve sistemlerini güvence altına almak için adımlar atması gerekmektedir. Bu sebeple kuruluşların güvenlik durumlarının gerçek zamanlı olarak ölçülmesi, zayıflıklarının ve açıklıklarının tespit edilmesi ve bunların hızla giderilmesi önemlidir.
Gerçek zamanlı siber güvenlik takibi, kurumların siber tehditleri hızlı bir şekilde tespit etmeleri ve yanıt vermeleri açısından kritik bir öneme sahiptir;
Hızlı Tehdit Algılama: Gerçek zamanlı izleme, ağlarda ve sistemlerde meydana gelen anormal etkinlikleri anında tespit eder. Bu sayede siber saldırılar veya güvenlik ihlalleri daha erken fark edilip engellenebilir.
Anında Yanıt Verme: Gerçek zamanlı takiple, siber olaylara anında müdahale edilebilir. Bu, zararların en aza indirilmesi ve güvenlik açıklarının hızla kapatılması anlamına gelir.
Sürekli İzleme ve Güncelleme: Gerçek zamanlı takip, 7/24 sürekli izlemeyi mümkün kılar. Bu, güvenlik ekiplerinin potansiyel tehditlere karşı her zaman hazırlıklı olmasını sağlar.
Gelişmiş Analitik ve İstihbarat: Gerçek zamanlı izleme, gelişmiş analitik ve istihbarat araçları ile desteklenir. Bu, tehditlerin daha iyi anlaşılmasını ve daha etkili güvenlik stratejilerinin geliştirilmesini sağlar.
Risk Azaltma: Hızlı tespit ve müdahale, siber riskleri azaltır ve iş sürekliliğini korur. Bu da kurumların operasyonel verimliliğini ve güvenilirliğini artırır.
Uyumluluk ve Raporlama: Gerçek zamanlı takiple, yasal ve düzenleyici gerekliliklere uyum sağlamak daha kolaydır. Ayrıca, denetimler ve raporlamalar için gerekli veriler anında elde edilebilir.